Propera trobada de Converses Terapèutiques: “Dins la mateixa moneda de la desvalorització, hi trobem el passiu/va i l’agressiu/va”

Aquest divendres dia 20 a les 17:45, fins a les 20h, a Casasaies, seu d’Irehom, ens trobarem una altre vegada per celebrar les “Converses terapèutiques”.

A l’anterior trobada vam parlar i conversar del que volia dir ser al “caparrot” i el fet de poder viure conscient i present la Vida. Amb tots els filtres que modelen el que vivim junt i de costat dels pensaments, emocions i cos físic.

Aquesta vegada conversarem de les dues posicions bàsiques que ens trobem a l’hora d’afrontar el conflicte, la passivitat i l’agressivitat i que és un mecanisme de supervivència innat.

Ens mirarem aquestes dues cares de la mateixa moneda anomenada desvalorització.

Parlarem del mecanisme de protecció que és per nosaltres la defensa, i l’atac des de la defensa, com ens protegeix d’un dolor que ni sabem de tan protegit que està, i inconscient.

Trobarem el sentit a aquest dolor que és patiment al cap dels anys i de com se’ns manifesta en el dia a dia i a totes les edats.

El que vam aprendre inconscientment en la primera etapa, ara se’ns presenta en decorats i actors diferents però la mateixa obra. Darrere de tot, no ens sentim valorats i davant qualsevol amenaça reaccionem com vam aprendre, a través de la defensa, que a vegades és atac i a vegades, fugida.

Entendre-ho ajudarà a identificar quan estàs dins o fora la ment per extreure’n el millor coneixement.

Dins, identificat/a amb el patiment, o fora, “observant” el dolor, però des de l’equilibri. Quan ho entens i amb eines de com resoldre-ho, canviar-ho és sols una elecció, només cal posar-s’hi.

Vinga doncs, content si t’hi vols apuntar, segur que tots i totes aprendrem!

Abraçada i seguim!!

Oriol

Altres:

– Si vols/pots venir envia’m un missatge via whatsapp (646 138 029) per reservar plaça i així serà més simple preparar la sala, hi ha un nombre màxim de cabuda.

– Hi ha una aportació individual de 20€ per trobada. Si et plau, no deixis de venir si econòmicament no et va bé, mirem de fer un intercanvi.
– Si vols pagar amb hores de l’EcoXarxa també pots.

– Si necessites com arribar, fes-me un whatsapp i t’envio document amb instruccions. Tens 15-20 minuts de Manresa, 9 km.
– Bo que si és el primer dia, vinguis amb temps per no perdre’t, i així podràs començar puntual amb tots i totes a les 18h. Si cadascú posa una mica de la seva part en aquest punt, serà encara millor el viatge juntes i junts que farem.
– Vine amb roba per estar confortable junt amb la caloreta de l’estufa de llenya. Seurem amb coixins.
– Si vols formar part d’un grup de difusió per rebre directament les propostes que aniré posant, fes-me missatge dient-m’ho i t’hi poso. També aniré penjant els àudios de les diferents trobades per poder ser escoltats encara que no s’hagi pogut venir.

Qualsevol altre dubte: 646 138 029

Pròximes trobades: 20 desembre, 17 gener, 21 febrer, 20 març.
Tercer divendres de cada mes, a les 17:45 fins 20 h
COMENÇAREM PUNTUALS


17. desembre 2019 per Oriol Tarrago Costa
Categories: Converses..., Eines per tu, descobreix-te!, Psicologia Conscient | Deixar un comentari

Deixa una resposta

Els camps obligatoris estan mercats *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.