“L’hora del Despertador”, grups de Transformació Personal i Grupal

Com anem? Quantes vivències t’ha portat l’estiu? I amb la tardor que s’acosta… la Vida, que no para, oi?

Em fa molt feliç de presentar-te el nou capítol del meu caminar per aquesta Vida, acompanyar grups. Seguiré fent acompanyament personal en els casos que calgui fer-ho, però enfoco la feina d’acompanyament al grup per la força i profunditat que s’aconsegueix quan diverses persones es posen a fer un treball conjunt, cadascú aportant la part que li pertoca.

Em fa il·lusió que sigui des d’aquí el Blog que ho comparteixo primer, aquí en el fons hi he anat plasmant a través d’on he anat escrivint i compartint, els diferents sentirs dels passos que he anat fent al llarg d’aquests anys. Aquest n’és el d’ara.

Aquí et deixo doncs el text de presentació dels cursos, agraït per endavant si el comparteixes sentint que li pot servir a algú altre. Si per un cas tens ganes de fer el viatge, content de compartir-lo amb tu.

Que et sigui profitosa la llegida, i si et ressona encara millor, com més serem més riurem!!

Seguim, seguim!!

Oriol

 

 

 

“L’Hora del Despertador”

“Aquest final de setembre, comencen els grups de Treball Personal i Grupal.

Adreçat a tots aquells i aquelles que fa temps que viuen a través del patiment ja sigui per una ment que no deixa viure; unes emocions que ens atrapen i que tenyeixen tot allò que ens toca fer; o bé per unes “dolències” físiques que fa massa temps que ens acompanyen.

I també adreçat a aquelles i aquells que es troben com perduts sense saber trobar el sentit a les seves vides. O aquelles persones que tot i anar fent, no acaben de sentir-se realitzades.

Per totes aquestes persones, aquí et proposo un camí a recórrer per trobar les respostes necessàries al perquè del símptoma que cadascú arrossega, que ens avisa a parar i veure què passa, si així ho volem viure.”

 

Aquesta tardor comencen els Grups de Transformació Personal i Grupal basats en una mirada que anomenem Psicologia Conscient basat en la simplicitat i el sentit comú.
Sense carregar-ho de massa teories, amb molta pràctica, anant al concret i sent objectius, anirem comprenent, entenent i responent aquelles preguntes que per molt que hem intentat trobar-ne les respostes, no acaben d’arribar mai.

Gràcies a la força del grup i el camí proposat per recórrer, ens endinsarem en un viatge que durarà un temps concret, suficients per aprendre el que ens proposarem, per a després, saber-ho aplicar a les nostres vides.

Cada quinze dies ens reunirem per tal de poder practicar junts i juntes una forma diferent de mirar el món i d’enfocar tot allò que ens passa cada dia i que no ens deixa viure en pau.
Ens adonarem de forma simple que el patiment o desorientació que avui estem vivint té unes arrels molt profundes però ben simples d’entendre i traspassar. El que avui ens passa, no és res més que la re-actualització d’un passat que no hi vam saber posar paraules i que ara crida sorollosament a què hi posem atenció.

Deixarem de donar voltes a allò que en diem “els problemes” i ens centrarem a cercar la causa que hi ha dins nostre que fa que aquells problemes hi siguin.

Ho farem enmig d’un lloc molt especial, a Casasaies, seu d’Irehom, dins la Vall d’Artigues, a solament a 15 minuts de Manresa, rodejats de bosc i muntanya que ens acollirà en les propostes i també en altres espais plens de bellesa per si sols.

Aquests grups estan directament encarats a fer un treball en cadascú acompanyats per uns i altres que hi participarem, per poder veure i saber que ens vol dir el patiment que en alguna part de la nostra ment, emocions o cos veiem, sentim i sabem.

Aquest camí està pensat per fer-ho des de la calma, el respecte, la simplicitat i el sentit comú, ajudats quan calgui de la paraula, altres del silenci, altres pel riure i també fent servir diferents tècniques i propostes que ens ajudaran a anar deslligant els diferents nussos que hi ha dins de cadascú i que no ens deixen viure fluidament el dia-dia ni sentir el goig en viure’l.

A cada sessió aniran apareixent eines simples d’aplicar que de segur ens serviran, a mesura que les anirem practicant i integrant, per encarar la nostra vida des d’una altra posició molt més autèntica, innocent, espontània i coherent, deixant enrere vells rols i actituds que no ens ajudàvem massa i que no sabem com treure’ns de sobre.
Aprendrem a mirar la Vida tal com és, sense interpretar-la des de creences, prejudicis ni clixés… sense cap necessitat d’afegir-hi res ni haver de treure-hi res, així de simple és.

I tot això ho anirem aprenent mentrestant ens anem alliberant de les diferents “cadenes” que ens mantenen dins una “roda de hamster” donant voltes i voltes al mateix, a causa de la incomprensió de la causa del patiment i els aprenentatges que han modelat la personalitat creient-nos que no pot canviar.

Entendre vol dir alliberar-se’n, i si ens n’alliberem, el dolor encara pot estar present un temps més, però el patiment desapareix i de mica en mica va sorgint de dins mateix el que sempre ha estat allà, la Pau, el Goig i la Llibertat.
Des de la Psicologia Conscient ens adonarem que tots i cadascú de nosaltres venim d’un mateix lloc, i que aquest lloc hi ha les respostes a tot el que avui en el nostre dia a dia no acaba d’anar com sé que caldria, podria o voldria.

Si sents que aquest curs et pot interessar i et ressona, et deixo el meu telèfon perquè puguis trucar-me i et pugui explicar més detalls del mateix si ho necessites.

Aquest final de setembre estem a punt d’omplir un grup i encara hi ha places. Els següents grups aniran començant quan hi hagi les suficients persones per començar el viatge que farem junts. El pròxim a començament de l’any.

Gràcies pel temps que has destinat llegint aquestes línies, si sents que a algú li pot fer servei, agraït si li fas arribar.

Una bona abraçada i, seguim!!

646 138 029

08. setembre 2018 per Oriol Tarrago Costa
Categories: Creixement personal, Eines per tu, descobreix-te!, Igualtat, Nou paradigma de la salut, Psicologia, Psicologia Conscient, Vida | 3 comentaris

(3) comentaris

Deixa una resposta

Els camps obligatoris estan mercats *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.