Un Diàleg amb el bosc…

Fa dos diumenges, a Casasaies, vam fer la primera trobada d’unes matinals que anomenem: “Un Diàleg amb el Bosc, amb Tu Mateix/a”.

Casasaies és el mas seu del projecte Irehom, en el qual participo des del seu inici, ja fa sis anys, on tinc el gran privilegi de poder viure i conviure amb persones ben especials.

T’explico breument en que consisteix aquesta primera trobada i d’on ha sortit la idea…

Quan camino pel bosc i la vall que em rodeja, medito sovint com poder compartir una manera diferent d’aproximar-se a la natura. Una forma més conscient, que ens ajudi a anar aprenent al mateix temps com poder estar més presents, per saber extrapolar-lo després a la vida diària, boja massa sovint, de les nostres vides.

Per un altre cantó, hi ha unes tasques feixugues si són poques mans d’un estudi pràctic que s’han de fer al bosc de la Vall on hi ha la masia.  Pretenem demostrar la validesa d’un mètode ben simple de cuidar la natura i que vaig aprendre en el mes i mig de viatge a Brasil d’ara just fa un any.

Traient arbres trencats, apilant les branques mortes d’una forma molt senzilla i que es fon literalment en el paisatge, endreçant alguns arbusts i altres feines diferents del bosc, apareix el jardí natural, el genuí, amb tota la seva bellesa sense haver d’afegir res, ni que es noti la mà de l’home.

Sense oblidar també la part més “salvatge” que la deixarem per altres zones, espais on s’hi farà poques actuacions per preservar l’estat pur d’un bosc actual mediterrani, amb totes les ferides, de vent, aigua/neu i foc que hi puguin haver.

Aquest mètode l’anomeno el Mètode Matutu en agraïment i reconeixement a aquesta comunitat que ens acull sempre que hi anem, on mostren en el fer diari la Presència i Consciència com enlloc he vist. Respectant i respectats, vertaders mestres del viure des d’una valors que portarien la Pau al món.

En la trobada que vam fer fa dos diumenges amb deu persones vam practicar durant el matí les dues propostes juntes, externa i interna. Una meditació activa en la qual donem unes premisses senzilles que ajudin a anar aflorant aquest estat innat de Presència que Som, quan els pensaments van calmant-se… mentrestant anem fent les feines que calen.

IMG_4438

El resultat d’aquest aprenentatge? Un binomi, natura i ésser humà vivint amb harmonia des del respecte mutu. A re-descobrir aquesta part més autèntica i genuïna que Som vertaderament, el retorn de la nena i el nen en l’adult ja conscient.

Ajudem a que pugui mostrar-nos tota la seva bellesa cuidant-lo i el bosc fent-nos de mirall de la nostra pròpia. L’ajudem també a prevenir el foc.

Practicar el donar, el cuidar, l’estar presents mentrestant anem aprenent un mètode diferent de gestionar el bosc en espais concrets.

Un acostament diferent, una interacció més conscient, un diàleg amb el bosc, amb tu mateixa, amb tu mateix.

IMG_4444

La intenció és fer una trobada mensual gratuïta per qui tingui ganes d’ajudar practicant i participant en aquest estudi i també en el seu propi descobrir.

Les trobades de moment les fem un matí de diumenge al mes amb també la intenció de variar el dia per facilitar a alguns poder-hi ser.

Hem fet un grup de Whatsapp per tal de poder avisar directament les dates de cada trobada. Només el farem servir per dir el dia concret o anul·lar-lo si calgués a última hora per algun motiu. Coneixent la quantitat de grups que no paren de sonar, no volem que aquest en sigui un altre.

Si t’interessa només m’has d’enviar un missatge dient que vols apuntar-t’hi i t’hi incloure, al 646 138 029.

La propera trobada serà el diumenge dia 13 de desembre.

 

Content seré si algun dia vols passejar dialogant amb el bosc mentrestant el cuidem…

Una bona abraçada!

 

Captura de pantalla 2015-12-03 a les 16.07.24

05. desembre 2015 per Oriol Tarrago Costa
Categories: Eines per tu, descobreix-te!, Misticisme, Positiu, Psicologia, Vida | Deixar un comentari

Deixa una resposta

Els camps obligatoris estan mercats *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.