Irehom -Institut de Recerca Holística de Montserrat-

Aquest silenci de més d’una setmana es degut a que vaig estar des del dijous dia 1 al diumenge 4 d’abril, a les “1eres jornades de Convivència i Treball” del projecte Irehom, “Institut de Recerca Holística de Montserrat”, al terme de Castellgalí, Bages i que entre un grup de gent inclòs jo, varem organitzar.

Va ser el tret de sortida a nivell col•lectiu i social després de més d’un any de feina entre vestidors, on amb onze persones més, estem treballant per què tot això prengui forma. No estem satisfets amb el que la societat ens ofereix i tampoc tenim la intenció d’anar-hi en contra, però si que creiem que l’acció conjunta de moltes persones poden fer moltes coses. Així, que més que queixar-nos i anar a manifestar-nos, ens arremanguem les mànigues i ens posem de cara al treball. Donar una altre alternativa, ser miralls d’altres maneres de funcionar i viure la vida.

Irehom és un projecte de recerca i investigació que proposa plantar noves llavors i donar una resposta vivencial als nous reptes que entre tots hem d’afrontar: Sostenibilitat, Xarxa Social, Bioconstrucció, Contacte amb la Terra, Nous Paradigmes, Auto-coneixement, Eines, Preguntes, Respostes…
Aquest és un projecte sense ànim de lucre, on el factor humà n’és el principal valor i és entre tots que s’està gestant, per això el fa ser especial.

Estem comprant la terra amb una masia que data del segle XI-XII amb 35 Hc de bosc, la cedim al projecte perquè pugui realitzar-se. Durant les jornades van passar unes 80 persones que van aportar el seu treball físic per fer diverses actuacions a la masia, a la vegada, conèixer in situ el projecte i el lloc.

Com que és sense ànim de lucre, serà entre tots que podrem tornar a reconstruir i donar vida a aquell paratge, i a la vegada desenvolupar-hi diferents projectes que volem que siguin validats per universitats i/o altres organismes, per poder oferir des de la màxima solvència el treball de recerca que s’hi vol realitzar i transmetre-la a la societat..

A la vegada, Irehom, és un projecte obert a tothom que hi vulgui participar ja que tothom té alguna cosa a oferir… i a la vegada, fent-ho d’aquesta manera, va creixent amb força i sense protagonismes egocèntrics de ningú…

Estem confeccionant una web (www.irehom.org, en construcció) on hi haurà tota la informació sobre aquest projecte, com també els diferents iniciatives i activitats que s’aniran realitzant, però si t’interessa saber més coses o inscriure’t a la llista de correu d’Irehom, només has d’enviar un mail (info@irehom.org).

Saps, ens han fet creure que no cal fer res, perquè res pot canviar, però t’ho ben asseguro, començant a canviar nosaltres, el món ho farà darrera… no oblidem que l’Everest, comença amb un granet de sorra… Abraçada!

07. abril 2010 per Oriol Tarrago Costa
Categories: Reflexions | Deixar un comentari

Deixa una resposta

Els camps obligatoris estan mercats *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.